Oprichting historische vereniging

(Uit: Midweek, woensdag 22 augustus 2001)

ADUARD - Een groep ex-vrijwilligers van het kloostermuseum richten binnenkort een historische vereniging op. Deze vereniging stelt zich tot doel de rijke geschiedenis van Aduard (van klooster tot nu) voor een breed publiek toegankelijk te maken. In het kader hiervan hebben de vrijwilligers al een aantal jaren intensief contact met zusterorganisaties in België en Duitsland.

De Duitse organisatie Förderverein Freunde der Klosterstätte Ihlow komt nu naar Aduard. Het is een vereniging die zich bezig houdt met de geschiedenis van het voormalige klooster Ihlow (Ost-Friesland), een dochterklooster van Aduard.

Aduard en Ihlow hebben besloten tot een intensieve samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van het cultuur-toerisme. Na het bezoek van de ex-vrijwilligers aan Ihlow (in juni van dit jaar), volgt nu een tegenbezoek van de Förderverein op 25 augustus aan Aduard (en omgeving). Tijdens dit bezoek zullen de plannen van de nieuwe vereniging worden gepresenteerd. vertegenwoordigers van zowel het gemeentebestuur van Zuidhorn als Ihlow zijn hierbij aanwezig.

Het programma voor zaterdag 25 augustus: 10.00 uur opening in het kerkje van Fransum, 11.30 uur bezichtiging Abdijkerk Aduard (Cisterciënzer ziekenzaal) en 15.00 uur bezoek Abdijkerk Gerkesklooster (Cisterciënzer brouwerij).

Klik hier voor meer info

Naschrift Aduarder Homepage:

Het tegenbezoek werd uitgesteld tot 20 oktober. Zie hier voor een verslag van dat bezoek.

Terug naar inhoudsopgave Augustus