Emme Groot voorzitter Huis van Groninger Cultuur

(Dagblad van het Noorden, maandag 23 december 2002)

APPINGEDAM/GRONINGEN - De burgemeester van Appingedam, Emme Groot, wordt voorzitter van het dagelijks bestuur van het nieuwe Huis van de Groninger Cultuur. Andere bestuursleden zijn mevrouw D. During (directeur Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven), statenlid mevrouw A. Vlietstra, H. van der Veen (kenner van de Groninger taal en historie) en streektaal-functionaris Siemon Reker van het Bureau Groninger Taal en Cultuur.

Twee consulenten moeten het Huis van de Groninger Cultuur vorm gaan geven: Margriet Dijk uit Aduard en Henk Scholte uit Groningen. Streven is dat ze in januari onder de paraplu van een stichting aan de slag gaan. Gedeputeerde Staten willen met het Huis van de Groninger Cultuur bereiken dat verschillende partijen, die actief zijn op het gebied van de regionale taal en cultuur, elkaar ontmoeten en stimuleren.

Het Huis van de Groninger Cultuur komt in het gebouw van de Groninger Archieven in de stad. Voor de functie van consulent waren zo'n honderd reacties. Margriet Dijk heeft als docent gewerkt, heeft journalistieke ervaring en is voorzitter van de Historische Vereniging Aduard. Henk Scholte werkt bij de Eems Dollard Regio en is onder meer presentator bij de regionale omroep, zanger bij de groep Törf en deskundig op het gebied van de Groninger literatuur.

De consulenten steunen organisaties, die zich aansluiten bij het 'Huis', bij het ontwikkelen van culturele activiteiten, scholing en onderzoek.

(Foto ontbreekt: Emme Groot)

Terug naar inhoudsopgave December