Historische Vereniging Aduard

(Westerkwartier, woensdag 15 mei 2002)

ADUARD - Op dinsdag 21 mei vindt de oprichting plaats van de Historische Vereniging Aduard. In het kader hiervan geeft Jakob Loer na de oprichtingsvergadering een demonstratie van de langverwachte cd-rom 'Aduard in oude foto's'.

Op de cd-rom zijn meer dan 300 foto's opgenomen. Het gaat onder andere om dorpsgezichten en groepsfoto's in het gebied van de voormalige gemeente Aduard. Bij de foto's zijn klikmogelijkheden waarmee historische informatie opgevraagd kan worden, bijvoorbeeld over wie waar woonde, wetenswaardigheden over het dagelijkse leven, bouwhistorische informatie etc. Bij veel foto's is gesproken commentaar. Via een inhoudsopgave, index of zoekmogelijkheid is snel te achterhalen wat deze cd-rom allemaal te bieden heeft. Tijdens de richtingsvergadering zal ook de prijs van de cd-rom bekend worden gemaakt. In combinatie met het lidmaatschap van de Historische Vereniging Aduard is er uiteraard korting.

De oprichtingsvergadering vindt plaats in de voormalige schoppenfabriek 'De Wit-Heros', Albert Harkemaweg 58 te Aduard. De oprichtingsvergadering begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur.

Terug naar inhoudsopgave Mei