'Centenbakkie's mazzeltje'

(Uit: Westerkwartier, dinsdag 23 november 1999)

ADUARD - Het is de gewoonte dat de toneelgroep Aduard aan het einde van de winter komt met de jaarlijkse uitvoering, dat het nu in het najaar is heeft alles te maken met de plannen die er zijn rond het millenniumfeest komende zomer in Aduard. 'Togra' had deze keer gekozen voor een blijspel in twee bedrijven met de veelzeggende titel 'Centenbakkie's mazzeltje'. Het verhaal gaat over Centenbakkie die een tweedehands jas koopt waarin nog geld blijkt te zitten. Een bedrag dat best de moeite waard is en anderen zijn dan ook niet een beetje jaloers op Centenbakkie.

In het milieu waarin dit blijspel zich afspeelt zijn de normen niet zo hoog, dus proberen anderen op slinkse wijze Centenbakkie's geld in hun bezit re krijgen. Het wordt een zware tijd voor Centenbakkie, hij wordt beduveld door zijn vrienden, drank speelt een rol, kortom het leven van een zwerver blijkt beslist niet over rozen te gaan. In af en toe plat Amsterdams wordt uit de doeken gedaan waarom dat zo is en dat levert natuurlijk doldwaze situaties op. Gelukkig komt aan het einde van het verhaal alles toch weer op zijn pootjes terecht.

De spelers en speelsters die voor een prachtig avondje uit zorgden waren Berend Rubingh als Centenbakkie, Roelf Pijpker als Haas, Edwin Dokter als De Stille Ina ter Veen als Fientje Lip, Lies Veenstra als De Sluwe en Wouter van Rossum als Jack de Killer. De regie was in handen van Geert van der Hoek, souffleuse was Harmke Schoppert en de grime werd verzorgd door Hennie de Koe en Jacobine Bakker. (Foto: Redactie)

Terug naar Aduard in het Nieuws