Wielerronde van Groningen

(Midweek, woensdag 10 maart 2004)

LEEK - Zaterdag 13 maart organiseert de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) in samenwerking met Wielercomité Hoogkerk voor de 26e keer de Ronde van Groningen, een wielerklassieker over 160km voor Elite en Neo-amateurs.

De wedstrijd staat open voor elite en neo-amateurs. In gewoon Nederlands zijn dit de amateurs. De wedstrijd wordt verreden in het kader van de clubcompetitie. Dit is de competitie van de KNWU waarin clubploegen tegen elkaar uitkomen. Naast de renners van de organiserende vereniging De Hypotheker/NWVG , die hierin in 2002 kampioen van Nederland werden, zullen o.a. een groot aantal noordelijke renners van start gaan. De wedstrijd is 160 km lang en het parcours gaat door Stad en Ommeland. Start en finish zijn aan het Hoendiep te Hoogkerk.

De start vindt om 12.00 uur plaats. De ronde voert langs Zuidhorn, Niekerk-Oldekerk, Tolbert, Leek, Zevenhuizen, De Wilp, Marum, Grootegast, Lutjegast, Noordhorn, Lauwerziji naar Zoutkamp. Vervolgens gaat het verder via Ulrum, Leens, Kloosterburen. Pieterburen, Westernieland, Den Andel, Warffum , Usquert, Uithuizen. Daar is het hoogste punt en gaat het weer naar beneden via Doodstil, Kantens, Middelstum, Onderdam, Winsum, Garwerd, Steentil, Aduard naar Hoogkerk. In tegenstelling tot andere jaren zal de finale niet via Dorkwerd maar via Aduard gaan. Vervolgens zullen nog 2 plaatselijke ronden via De Held worden verreden alvorens de wedstrijd wordt afgevlagd.

De finish wordt rond de klok van half vier verwacht. Als extra zal dit jaar de finish opgeluisterd worden met muziek van The MacDowell Pipeband.uit Hoogkerk. De Ronde van Groningen kent een rijke historie. In het verleden hebben renners als Egbert Koersen, David Pots, Wiebren Veenstra, Gert Jacobs, Dick Dekker en Tristan J-loffman op het podium gestaan. Afgelopen jaar was het Frank Luikens, die solo door de finish ging.

Terug naar inhoudsopgave Maart