Onrust rondweg Aduard ontzenuwd

(Regiobode, dinsdag 1 april 2003)

ADUARD - In Aduard blijkt enige onrust te zijn ontstaan over het aanleggen van een rondweg. Op een open dag op het provinciehuis blijkt een ambtenaar te hebben verklaard dat nog dit jaar de brug over het Van Starkenborghkanaal zou worden verbreed.

In Aduard werd daaruit de conclusie getrokken dat het dan met de rondweg om het dorp wel afgelopen zou zijn. Daarom trok PvdA raadslid J. Oomkes vorige week aan de bel tijdens een vergadering van de raadscommissie Bestuurlijke Zaken.

Burgemeester LJ. Klaassen hoorde vreemd op over de opmerkingen van Oomkes want volgens hem is er geen sprake van dat de brug nog dit jaar - evenals die van Dorkwerd - zal worden verbreed. Er lopen nog brede discussjes over tal van varianten en er is nog niets besloten, zo meldde Klaassen.

Het antwoord deed Oomkes kennelijk goed. Het wegblijven van een rondweg zou voor Aduard kunnen betekenen dat de grote bedrijven in het dorp naar elders gaan verkassen. Het gaat daarbij om ondermeer om de bedrijven Stalad, V en D en wegenbouwer Dijkstra die geen genoegen nemen met een toegangsweg waarop een 30-kilometer regime van toepassing wordt.

Terug naar inhoudsopgave April