Kunstweken met theater in Zuidhorn

(Regiobode, dinsdag 1 april 2003)

ADUARD - In de gemeente Zuidhorn gaat de tweejaarlijkse Kunstweek in estafettevorm langs de openbare basisscholen. Dit keer is het thema Theater. De verschillende, basisscholen hebben ieder een eigen invulling gegeven aan dit thema. Op de Goeman Borgesiusschool in Aduard waren afgelopen week diverse activiteiten waaraan alle groepen van de school meededen.

De Kunstweek werd op de Goeman Borgesiusschool vrijdagavond afgesloten met een opvoering voor de ouders en verzorgers. Patricia Restrepo uit Oldekerk is de hele week met de kinderen in de weer geweest om met hen stukjes in te studeren. Restrepo runt het Theater Mobilé, geeft workshops en is actief als regisseur bij diverse toneelopvoeringen. Ook op de Goeman Borgesius school is het haar goed gelukt om de kinderen handelingen te laten verrichten op muziek. Bij groep 1 stonden sprookjes centraal, bij groep 2 het circus, bij groep 3/4 clowns, groep 5 had zich laten inspireren door aliens, groep 6 vertolkte een kleurenspel en groep 8 bracht een stukje getiteld Emotional Dreams.

Voor de Kunstweek was hal van de Goeman Borgesiusschool door de leerkrachten omgebouwd tot een theater. De Kunstweek begon vorige week maandag met een voorstelling van de leerkrachten die hun improvisatietalent ten beste gaven. Voorts was er een schminktafel. Onder begeleiding van ouders konden de kinderen zich hieraan van gedaante veranderen. Clowns en aliens waren favoriet bij de kinderen. Maar ook dieren als poezen en tijgers bevolkten de school in groten getale.

Dinsdagmiddag was er voor de onderbouw tot en met groep vier een poppentheater. Voor de bovenbouw was er een djembé-Ieraar op bezoek. Madike uit Senegal bracht de kinderen de beginselen van het bespelen van de Afrikaanse trommel bij. De groepen 6, 7 en 8 hebben in het kader van Kunstweek een bezoek gebracht aan de Stadsschouwburg in Groningen. Hier kregen zij een rondleiding achter de schermen en keken zij hun ogen uit wat er backstage allemaal gebeurt om een voorstelling op de planken te kunnen brengen. De Kunstweken worden deze week afgesloten op Jan Biermaschool in Oldehove.

(Foto ontbreekt: De Kunstweek op de Goeman Borgesiusschool in Aduard werd afgesloten met een opvoering door alle groepen.)

Terug naar inhoudsopgave April