Familieconcert Abdijkerk

(Westerkwartier, woensdag 6 maart 2002)

ADUARD - Anders dan eerder aangekondigd vindt het familieconcert van de Abdijconcertserie in Aduard een week later plaats, namelijk op zondag 17 maart om 14.00 uur. Voor deze speciale middag komen de Fancy Fiddlers, onder leiding van de Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek, vanuit het hele land naar Aduard, om het 40e jubileumjaar ook voor de jeugd extra luister bij te zetten.

Fancy Fiddlers is een groep jonge getalenteerde strijkers, variërend in leeftijd van 6 tot 18 jaar, die voor zijn opleiding wekelijks naar Hilversum komt. Het idee om in ensembleverband op te treden ontstond in 1984 naar aanleiding van een uitnodiging van Coosje Wijzenbeeks leerlingen. De ensemble-formule bleek een succes en vele andere concerten en tournees, o.a. door China en de VS, zouden volgen. Inmiddels zijn uit de Fancy Fiddlers at diverse ensembles ontstaan met een rijk geschakeerde concertpraktijk. De Fancy Fiddlers traden op met onder meer Herman Krebbers, Isabelle van Keulen en Jaap van Zweden. Op het programma in de Abdijkerk staat kamermuziek voor verschillende bezetting van onder meer Mozart, Dvórak, Winiawski en Brahms. Het bestuur hoopt dat u kinderen uit uw omgeving in de gelegenheid wilt stellen dit bijzondere concert bij te wonen.

Na afloop van het concert is er een kopje thee of een glaasje sap. Omdat het concert op een zondag valt, bieden wij in overleg met de Nederlands Hervormde Gemeente Aduard de kaartjes uitsluitend via voorverkoop aan. Inlichtingen en afspraken over het ophalen van kaartjes kunt u inwinnen bij Roel Ekkers 0594-503161 of Gerrit Kuijk 050-4031597. De kaartjes kosten voor iedereen 4,55 euro.

Terug naar inhoudsopgave Maart